Reisu-l-ulema mag. Husein ef. Kavazović posjetio IKC Grac

 

U nedjelju  22.  juna 2014.  godine  u  posjeti  Islamskom kulturnom centru  Grac  boravio  je Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović. U pratnji Reisu-l-uleme bili su šef Ureda za bošnjačku dijasporu IZ u BiH mr. Mirsad ef. Kalajdžić te glavni i odgovorni urednik i novinar islamskih informativnih novina Preporod mr. Meho ef.Šljivo i Bajro ef. Perva.

Predstavnici našeg džemata sa imamima i okupljenim džematlijamadelegaciju IZ-e iz BiH dočekali su na lokaciji Islamskog centra, čija je gradnja u toku. Nakonobilaska gradilišta džamije i kratkog predstavljanja cjelokupnog projekta islamskog centra,Reisu-l-ulema se u našem mesdžidu na vakufskom zemljištu prisutnima obratio prigodnimriječima, nakon čega je zajednički klanjan i akšam namaz. U svom obračanju Reisul – ulemamr. Husein ef. Kavazović govorio je o značaju dobrih djela i važnosti da sve što činimo oddobrih djela bude primljeno kod Allaha Uzvišenog.

Čestitajući rukovodstvu i džematlijama našeg  džemata  na  dosadašnjim uspjesima  i  rezultatima  postignutim na  izgradnji  džamije,Reisu-l-ulema je  na  kraju  svog obračanja  uputio  čestitke  povodom nastupajućeg mjeseca ramazana uz želju da ovaj mubarek mjesec provedemo u ibadetu dobrom zdravlju.

Scroll to Top