Eimaan – Ramadan Ausgabe 2013

Die neue Ausgabe von EIMAAN ist da!
Abo bestellen per email: eimaan@islamgraz.org

Kosten: € 8,80 + 6,40 Versand für ein ganzes Jahr!

(1 Zeitschrift kostet € 2,20 – der gesamte Erlös kommt dem Bau des Islamischen Kulturzentrum Graz zugute!)

U mjesecu Ramazanu izlazi i treće specijalno izdanje časopisa za mlade Eimaan – Ramazan Edition. U ovom izdanju će na poseban način biti tematiziran Ramazan i sve ono što nam ovaj poseban mjesec milosti donosi: post, iftare, lejlutl-kadr, lejlutul-bedr, sadekatul-fitr,  itd.

 

Ovaj časopis do sada je doživio veliki uspjeh, a podržavaju ga i predsjednik Islamske zajednice Austrije (IGGiÖ) dr. Fuat Sanac, predsjednica Islamske pedagoške akademije (IRPA) mag. Amena Shakir, Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji (IZBA) i drugi. Tim koji radi na Eimaanu broji petneastak vrijedni mladih džematlijki i džematlija, a koliko je njihovo požrtvovanje i kvalitet govori i činjenica da skoro svi odštampani primjerci časopisa do sada su vrlo brzo prodati, te da je potražnja velika. Takođe već postoji i mnogo sponzora za ovaj časopis, a sva zarada ide za gradnju Islamskog Kulturnog Centra Grac i ovo je fin način pomoći mladih ljudi izgradnji prve džamije u gradu Gracu i pokrajini Štajerskoj, a ujedno ponuditi hajr projekat svojoj okolini.

 

Postoji već mnogo privatnih osoba sa predplatama za čitavu godinu, a ukoliko i vi želite da za svoju djecu naručite Eimaan i da se predplatite za čitavu godinu, posaljite e-mail na eimaan@islamgraz.org. Iznos predplate je € 8,80 + poštarina. Ukoliko želite da budete sponzor ovog časopisa i ujedno da pomognete izgradnu Islamskog Kulturnog Centra Grac, javite se isto na eimaan@islamgraz.org.

Nach oben scrollen