Bauarbeiten an erster Grazer Moschee fortgesetzt !Nastavak radova na prvoj dzamiji u Graz-u !Construction work on the mosque has been continued !

Update 15.05.2015:

 

 

Update:

DSC_0125

Friede sei mit Euch,

Wir sind sehr glücklich Euch mitteilen zu können, dass am Montag, den 23.02.2015, die Bauarbeiten an der ersten Grazer Moschee fortgesetzt wurden. Ein großes Dankeschön an alle die dazu beigetragen haben!

Die Bilder dazu findet Ihr unter folgendem Link hier unten:

https://www.flickr.com/photos/islamgraz/…/72157648688645624/

 Update 15.05.2015:

 

VAZNA INFORMACIJA:

Selam svima,

presretan sam sto vas mogu obavijestiti da ce ako Bog da u organizaciji Rijaseta Islamske Zajednice u Bosni i Herceogivini u petak 1. maja 2015. godine biti organizovana globalna sergija za pomoc nasem islamskom kulturnom centru.

Ovo je rezultat odluke Rijaseta donesene krajem prosle godine a koja ce evo sada biti i sprovedena u djelo.

Koristim priliku da se posebno zahvalim Ibrahim ef. Cikaricu kao kljucnoj osobi u postizanju ovog uspjeha. Njegovi napori, urgiranje, posjete, sastanci i dočeci bili su nezaobilazan preduslov da bi se doslo do ovog cilja.

Takodjer posebne izraze zahvalnosti upucujem Islamskoj Zajednici Bosnjaka u Austriji i njenom rukovodstvu, posebno magistrima Memicu i Atanovicu, bez cije podrske i pomoci ovo svakako ne bi bilo moguce realizovati. Njihovo bezrezervno i konstantno stajanje uz nas i pruzanje cvrste potpore svim nasim naporima i aktivnostima su svakako spona koja zlata vrijedi!

Za kraj, nezaobilazno je u ovim okolnostima spomenuti i zahvaliti se Vakufskoj Direkciji u Sarajevu i njenom direktoru Hfz. Dr. Zajimovicu na svim savjetima, uputama, pomoci i podrsci sa kojima od samog pocetka prati razvoj i stasavanje naseg projekta.

Hvala Allahu na ovoj blagodati! Ne izostavite priliku ni vi zahvaliti Mu se u ovoj prilici!

Hvala i svima vama za vas trud i angazaman za uspjeh nase zajednice! Da ako Bog da nadjete sve to na tasu vasih dobrih dijela!

Srdacan selam
Mahdi

 

DSC_0125

Selamun alejkum

Hvala Allahu, od ponedeljka 23.02.2015 je džamijsko gradilište ponovo aktivno i radovi na izgradnji krova su počeli…
Velika hvala svima koji su pomogli da dodjemo do ovog momenta…
Jedna slika je u prikačku a više slika na ovom linku ispod:

Update 15.05.2015:

Update:

DSC_0125

As salamu alaykum,

We are very glad to announce that the construction work on the first mosque in Graz has been continued on Monday 23rd Feb.
A big thanks to all people who helped us to realize this step.
On the link below you can find pictures of the construction work:

https://www.flickr.com/photos/islamgraz/…/72157648688645624/

Nach oben scrollen